MyEnglishLab sınıfları kurum yöneticisi veya öğretmenleri tarafından oluşturulmaktadır, MyEnglishLab'e nasıl giriş yapacağınızı bilmiyorsanız MyEnglishLab: Giriş adresinde yardım alabilirsiniz.

Sizin için oluşturulmuş derslere Ders bölümünden ulaşabilirsiniz. Ders sayfasına geldiğinizde otomatik olarak yetkili olduğunuz derslerden biri açılır. İstediğiniz derse ulaşmak için sağ üst tarafta bulunan açılır menüye tıklayın ve dersi seçin.

Bu sayfada ders içeriğinde yer alan ünitelerin başlıklarını göreceksiniz. Ünite sekmesinin sağ köşesinde küçük işaretleri olduğunu görebilirsiniz. Bu işaretler üstü çizili olduğunda o ünitelerin öğrenciler tarafından görüntülenemeyeceğini

ifade eder.

Eğer başka bir üniteyi veya ünitelerin alt bölümlerinden birini daha öğrenci hesaplarına kapatmak istiyorsanız, ilgili alanın sağ köşesindeki göze tıklamanız yeterlidir. Gizlenmiş içeriğin yanında Öğrencilere Gizli yazacaktır.

Bir üniteyi veya alıştırmayı öğrenci grubuna atayabilmek için, ilgili alıştırmanın solunda bulunan kutucuğu işaretleyin ve üst bölümünde bulunan Ata butonuna tıklayınız.

1. adımda, derse kayıtlı öğrencilerin seçimi yapılmaktadır. Eğer tüm sınıfa ödev atamak istiyorsanız, Tümünü seç seçeneğini işaretleyin. Derse sonradan katılan öğrencilerinize de ödevin atanmasını isterseniz, alt bölümde bulunan "Ödev gönderildikten sonra derse katılan öğrenciler ödevi almalıdır." seçeneğini işaretlemelisiniz. 

Öğrencileri seçtikten sonra Sonraki adım butonuna tıklayınız.

2. adımda, vermek istediğiniz ödevin bitiş tarihini belirleyiniz. Son adımda ise ödev ile ilgili değiştirebileceğiniz seçenekler yer almaktadır. 

Örneğin cevabı göster butonunun öğrenci aktivitelerinde kaç denemeden sonra gözükeceği, her aktivitede kaç deneme hakkı verildiği ve benzeri ayarlar son adımda yapılabilir.


Verdiğiniz ödevleri listelemek ve takip etmek için Ödevler butonuna tıklayın. Ödevler sayfasında Yapılacaklar Listesi sekmesine tıklayarak atadığınız tüm ödevleri görebilirsiniz. Ödevlerin sağ tarafında bulunan Raporu Görüntüle linkine tıklayarak ödevin raporunu görüntüleyebilirsiniz.