1- Hepsiburada’dan Pearson Professional eğitimi aldım ama hesabım aktifleşmedi. 

Hesabınız bir iş günü içerisinde aktifleştirilmektedir. Bu süre geçtiği halde hesabınız aktifleşmediyse dijital destek ekibimiz ile yardim.pearson.com.tr adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.


2- Hesabıma giremiyorum, kullanıcı bilgilerimi kabul etmiyor. 

Oturum Aç ekranında alt tarafta bulunan “Şifrenizi mi unuttunuz?” bağlantısına tıklayarak şifrenizi yeniden belirlemek için emailinize bir şifre sıfırlama linki gönderebilirsiniz. 

Ekrana gelen Şifreyi Sıfırla bölümünde mail adresinizi yazınız ve Gönder butonuna tıklayınız. 

Mail adresinize şifrenizi sıfırlamanız için bir mail gönderilecektir. Adımları takip ederek şifrenizi sıfırlayabilirsiniz. 

Eğer bu adımları gerçekleştirirken bir hata alırsanız, dijital destek ekibimiz ile yardim.pearson.com.tr adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.


3- Pearson Professional hesabıma girdiğimde ne yapmalıyım? 

Pearson Professional hesabınız oluşturulduğunda ilk olarak “Platforma Giriş” eğitimi size atanmaktadır. Bu eğitimi tamamlayarak platformu nasıl kullanacağınızı, eğitimlerinizi nasıl takip edebileceğinizi öğrenebilirsiniz. 

Platforma giriş eğitiminin üzerine tıklayarak içeriklere erişebilirsiniz. 


4- Kayıtlı olduğum eğitimlerimin raporlarını nasıl görebilirim? 

Kayıtlı olduğunuz eğitimlerde yaptığınız çalışmaların raporlarını platformda görebilirsiniz. Raporlarınızı takip edebilmek için; 

• Ana Sayfa’da sağ menüde yer alan İlerleme bölümüne tıklayınız. 

• Açılan ekranda kayıtlı olduğunuz eğitimlerde yaptığınız tüm detayları takip edebilirsiniz. Ekranın üst menüsünde bulunan başlıklara tıklayarak detayları görebilirsiniz.


5- İnteraktif Ders Araçlarını Kullanmak 

Tartışmalar 

Eğitimleriniz devam ederken öğrendiğiniz konularla ilgili tartışmalar yapmanız istenebilir. Tartışmalar sayfasında eğitmeninizin verdiği bir soru veya bir okuma parçası üzerine yorumunuzu yapabilir, sizin gibi yorum yapan diğer katılımcıların yorumlarını okuyabilir ve onlara cevap verebilirsiniz. 

Tartışmalar’ı görebilmek için; 

    •Anasayfa ekranına gidiniz. 

    •Anasayfa’da sağ menüde yer alan Tartışmalar bölümüne tıklayınız. 

    •Açılan sayfada eğitimizin içinde açılan tüm tartışma konularını görebilirsiniz.

Konferanslar 

Eğitim programınızda canlı sınıf saatleri yer alabilir. Canlı sınıflarınızı Konferanslar bölümünden takip edebilir ve zamanı geldiğinde sınıfa katılabilirsiniz. 

    •Anasayfa’da sağ menüde yer alan “Konferanslar” bölümüne tıklayınız.

Not: Hesabınıza yeni bir canlı sınıf eklendiğinde “Takvim” bölümünde bildirim oluşmaktadır. 


    •Açılan sayfada size atanmış canlı sınıfların detaylarını görebilirsiniz. Zamanı geldiğinde Katıl bölümü altında bulunan simgeye tıklayarak sınıfa katılabilrsiniz.

Mesajlar 

Eğitim programınız süresince eğitmeniniz veya öğrenme koçunuzdan eğitim ile ilgili mesajlar alabilirsiniz. Mesajlarınızı hesabınıza giriş yaptığınızda ekranın sağ üst bölümünde bulunan “Mesajlar” alanından takip edebilirsiniz. Size gelen mesajlara cevap verebilirsiniz.

 Eğitmeninize mesaj atmak isterseniz,

    •Eğitiminize giriş yapınız. 

    •Eğitimin üst menüsünde yer alan “Dahası” açılır menüsünden “Eğitmene mesaj gönder” seçeneğini seçiniz.

•Açılan ekranda mesaj başlığınızı ve detayını yazarak Mesaj gönder butonuna basınız.