Öğrencilerinizin MyEnglishLab platformunda yapmış olduğu alıştırma ve ödev sonuçlarını görüntüleyebilmek için;

Hesap bilgileriniz ile english-dashboard.pearson.com üzerinden MyEnglishLab platformuna giriş yapın ve karşınıza çıkan sayfada yer alan "Not Defteri" menüsüne tıklayınız. 

  • Notlar

1- Sol menüden Dersi değiştir kutusundan görüntülemek istediğiniz sınıfı seçebilirsiniz. Görüntülemek istediğiniz notları ödevler, testler ve alıştırmalar olarak filtreleyebilirsiniz. Bunun için Görünümü değiştir açılır kutusundan bir seçim yapın. Not defteri açıldığında ilk olarak o dersin genel puanlarını gösterecektir. Eğer bir ünite, test veya alıştırmanın puanlarına bakmak istiyorsanız solda bulunan listeden seçiniz.

2- Öğrencilerin notlarını XML, Moodle ve Excel formatlarında bilgisayarınıza indirebilir, bu yolla başka sistemlere entegre edebilirsiniz. Bunun için indirmek istediğiniz dosya biçimi butonuna tıklayın. 

3- Öğrenci Yönetimi butonu ile öğrenci bilgilerini görüntüleyebildğiniz sayfaya erişebilirsiniz. 

4- Çoklu not defterini dışa aktar butonu ile aynı seviyedeki derslerinizin öğrenci notlarını toplu olarak indirebilirsiniz. Ürün bölümünde öğrenci notlarında indirmek istediğiniz seviyeyi, Dersler bölümünden ise ilgili sınıfı seçin.

Dışa aktarılacak öğrenci puanları bölümünde öğrencilerinize ait hangi notu indirmek istediğinizi seçebilirsiniz. Not Defterini dışa aktar butonuna tıkladığınızda indirme işlemi başlatıcaktır.

  • İstatistikler

Bu sekme aracılığı ile grafiklerle desteklenmiş raporlar alabilirsiniz.

Bu raporlar,

  • Süre / Öğrenci
  • Puan / Beceri
  • Süre / Alt Bölüm
  • Puan / Öğrenci
  • Deneme Sayısı / Puan

olmak üzere 3 başlıkta toplanmıştır. Bu başlıklardan herhangi birine tıklayarak raporu görüntüleyebilirsiniz.