AEC üzerinden Pearson Online English hesabı oluşturma adımları:

Master Kobi sayfasından ‘’Fırsatı Yakala’’ butonuna tıklayarak Pearson Online English için aldığınız indirim kodunuz ile AEC Pearson ( pearson-aec.com) sitesine ulaşınız. Ardından indirim kodunuzu kullanarak bir Pearson Online English lisansı satın alabilirsiniz. Daha sonra tarafınıza iletilen hoşgeldin mailinde bulunan kod ile aşağıdaki adımları takip ederek hesabınızı oluşturabilirsiniz.

 

Hesap Oluşturma 

Kod mailinize ulaştıktan sonra onlineenglish.pearson.com sayfasına giderek “Sign Up” tuşuna basarak kayıt olmanız gerekmektedir.

 


Daha sonra size iletilen aktivasyon mailinde bulunan aktivasyon linkine tıklayarak kaydınızı onaylamalısınız. Kabul ettikten sonra yine onlineenglish.pearson.com sayfasına giderek Login butonuna tıklayıp hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra AEC’den sizlere iletilen access code’u “Let’s Study” alanında bulunan ilk kutucuğa girerek Submit butonuna tıkladığınızda kaydınız tamamlanmış olacaktır.

Platforma gidebilmek için “Go to Your Course” butonuna tıklayabilirsiniz.

Satın alma ve tedarik süreçleri ile ilgili sorularınız için AEC ile iletişime geçebilirsiniz.


Pearson Online English Sıkca Sorulan Sorular:


1- Notfound hatası alıyorum.

Bu durumda https://onlineenglish.pearson.com adresine giderek “Login” butonuna tıklayınız ve tekrar giriş yapmayı deneyiniz.

2- Şifremi nasıl yenilerim?

Giriş sayfasında bulunan “Forgot Password” butonuna tıklayarak açılan sayfadaki kutucuğa email adresinizi girmelisiniz ardından Submit butonuna tıkladığınızda yeni şifre belirlemeniz için size bir mail gönderilecektir. Sizlere iletilen maildeki “Reset Password” butonuna tıklayarak yeni şifrenizi belirleyebilirsiniz.

 

 

3- Şifremi yeniledim fakat giriş yapamıyorum.

Bu durumda yardim.pearson.com.tr websitesine giderek destek ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.

4- Platformun dilini giriş sayfasından değiştiremiyorum.

Seviye belirleme testini aldıktan sonra profilinize giderek düzenleme kısmından anadilinizi dilediğiniz şekilde güncelleyebilirsiniz.


5- Uygulamayı telefonuma indirdim fakat giriş yaparken hata alıyorum.

Yanlış uygulamayı indirmiş olabilirsiniz. Aşağıdaki linkler aracılığıyla doğru uygulamalara ulaşabilirsiniz. 



6- Hepsiburada ve AEC’den gelen kodları tanımladım fakat lisans bitiş tarihi güncellenmedi. 

Lisans bitiş tarihiniz ücretsiz 7 günlük hesap erişiminiz bittikten sonra güncellenecektir. Hesabınızı ilk oluşturduğunuzda otomatik olarak 7 günlük ücretsiz erişim tanımlanmaktadır. Satın aldığınız access code’un erişimi bu 7 günlük süreden sonra geçerli olacaktır.

7- Telefon üzerinden online grup derslerine giriş yapamıyorum 

a) Telefonunuzdan grup derslerine erişebilmeniz için Pearson Online English – ME&TR uygulamasının yanısıra BlueJeans uygulamasını da yüklemelisiniz. Sol tarafta bulunan açılır menüden ‘’Group Classes/Grup Dersleri’’ bölümünü seçerek ders saat ve isimlerini görüntüleyebilirsiniz.

b) Ardından size uygun saatteki dersi ‘’Reserve/Kaydet’’ butonuna tıklayarak kayıt olabilirsiniz.

c) Grup dersinizin saati geldiğinde POE uygulaması üzerinden “Join Class/Katıl” butonuna tıkladığınızda dersiniz otomatik olarak BlueJeans uygulamasından açılacaktır. 


Not: Grup derslerine katılabilmeniz için profilinizde saat diliminiz “Europe/Istanbul” olarak ayarlanmış olmalıdır.

8- Bilgisayar üzerinden online grup dersine giriş yapamıyorum.

a) ‘’Live Instruction/Canlı Ders’’ butonuna tıkladıktan sonra ‘’Group Classes/Grup Dersleri’’ butonuna tıklamalısınız daha sonra size uygun saatteki bir derse ‘’Reserve/Kaydet’’ butonuna tıklayarak kayıt olmalısınız. 

 

b) Rezervasyon yaptığınız grup dersinizin saati yaklaştığında hesabınızdan ‘’Group Classes/Grup Dersleri’’ sayfasına ulaşarak “Join Class/Derse Katıl” butonuna tıklayarak dersinize erişebilirsiniz. 

Not: Grup derslerine katılabilmeniz için profilinizde saat diliminiz “Europe/Istanbul” olarak ayarlanmış olmalıdır.

9- Seviye tespit sınavını alamıyorum. 

a) Seviye Tespit Sınavı’nı bilgisayar üzerinden alabilirsiniz. Sınavı alabilmeniz için iki farklı yol bulunmaktadır;

    i- Hesabınıza giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede bulunan “Test Your Level/Seviyenizi Test Edin” butonuna tıklayarak seviye belirleme sınavını alabilirsiniz. 

Inserting image...

    ii- Hesabınıza giriş yaptıktan sonra “Performance/Performans” sayfası altında bulunan “My Level/Seviyem” sayfasına ulaştığınızda görebileceğiniz “Test My Level/Seviyemi Test Et!” butonu ile seviye tespit sınavını alabilirsiniz.

10- İlgi alanlarımı ve görüntülenecek içerikleri nasıl değiştirebilirim?

Profilinize giderek, ‘’Interests/İlgi Alanları’’ bölümünden düzenleyebilirsiniz.

 

11- Çalışma planlarını nasıl bulabilirim?

Hesabınıza ilk giriş yaptığınız sayfada ‘’Go to Your Course’’ butonuna tıklamadan önce sağdaki ‘’Your Study Plan’’ başlığının altından çalışma planlarına erişebilirsiniz.

12- POE için kullanma kılavuzu var mı? 

Pearson Online English - Kullanma Kılavuzu

13- Performansımı nasıl görüntüleyebilirim? 

‘’Performance/Performans’’ bölümünden ‘’Overview/Genel Bakış’’ butonuna tıklayarak ilerlemenizi inceleyebilirsiniz.

14- Private Class, kredi ve diğer konularla ilgili sorularınız için yardim.pearson.com.tr adresinden destek ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz.